2011年10月27日 星期四

Day 8 Part 6 - すすきの (Dinner - ステーキハウス ケルン アネックス)

今日行程 : 札幌市中央卸売場外市場 (早餐 - 北のグルメ亭) —> 札幌ドーム —> 札幌 (Lunch - 卵と私) —> ホテルグレイスリー札幌 check-in —> 大通 (Shopping) —> すすきの (Dinner - ステーキハウス ケルン アネックス) —> Hotel 休息


行行吓, 我哋行到嚟
Tokyu Plaza Sapporo ~

咦 ~ 隊長好似古古惑惑咁既 …….





原來今晚我哋既 dinner 就係响呢度 - 札幌東急プラザ (Tokyu Plaza Sapporo) !!   



東急プラザ 裡面有好多食店 ga ~



原來隊長一早已經在 ステーキハウス ケルン アネックス book 咗位架啦 !!


二等兵 : “好冧啊 ~

今晚既晚餐係 - 鐡.板.燒 !!  



我哋分別叫咗兩個 set : 十勝清水コース (8980 yen) 及 羊蹄山コース (6480 yen), set 轉炒飯 + 500 yen ~

二等兵心諗 : “好貴啊 ….
 ”

嘩 ~ 呢兩件分別係 A4 及 A3 既和牛, 係咪好勁呢 !!


好大件 …. 好肥美呀 …… !!






鬆鬆 : “勁啊, 食完唔知洗唔洗做運動呢 ??”






師傅開始準備喇 ~





隊長見咁高興, 我哋又叫咗啲飲品 ~


左邊係隊長叫既 Suntory Premium Beer (650 yen), 二等兵就叫了梅酒 (600 yen) ~



Cheers !!

 


師傅 - 鈴木 san ~


ウェルカム プチトースト (牛油多士) ~



坐响度欣賞師傅炮製食物真係一種享受 ~










爽やかな十勝牛の前菜 ~





帆立の薄切りバター焼き ~ 好正啊 ~




青森田子町産ガーリックチップ (蒜蓉芝士片) ~ 製作中 ~









鬆鬆望到入晒神 ~






新鮮な活帆立貝の鉄板焼 ~ 好好味喔 ~
 



估唔到呢塊芝士片咁得呀 !! 啲芝士味好濃, 好正呀 !!

 

シーザーサラダ (凱撒沙律) ~


師傅開始預備 - 季節の焼き野菜 ~





睇見呢幾個洋蒽圈叠高、煮熟, 再合返埋一齊, 好得意 ~






勁呀 …….








洋蒽圈合併 ~



日式鐵板燒必有既 -
もやしの風味焼き (芽菜) ~







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